Hlavní obsah

Angličany pobouřil vánoční stromek ve tvaru penisu

Novinky, Famous
PENISTONE

Sedmačtyřicetiletý Brit Alan Parkin se rozhodl vytvarovat jehličnan před svým domem do tvaru mužského údu. A pak jej nazdobil vánočními světýlky, takže v noci září do širokého okolí. Jenže jeho sousedé jsou konzervativní Angličané, jimž avantgardní pojetí vánočního symbolu radost neučinilo.

Článek

Obyvatelé Penistone v hrabství South Yorkshire volají po nápravě a odstranění nemravného falického symbolu. Tři metry vysoký jehličnan skutečně zaujme každého již z notné dálky. V noci září červenými a bílými světélky. Sousedé na Parkina za jeho snahu o vtipné pojetí Vánoc zavolali policii.

"Je to velmi primitivní. Jsou zde děti a teenageři a nemyslím, že je pro ně dobré, aby to viděli. Je to prostě obscénní. My bychom to neměli snášet," zlobili se sousedé před novináři z listu Daily Mirror.

Policie muže doma navštívila a požádala ho, aby odstranil ze stromu alespoň světélka, aby nebyl jehličnan tolik nápadný. "Byla to prostě jen legrace. Jestli to někoho uráží, pak bude ten tvar změněn. Byl jsem dost překvapen, když přijela policie. Řekli mi, že jim byla doručena stížnost a požádali mě, abych odstranil alespoň světla, aby to nebylo tak pobuřující. Asi celý strom odstraním," tvrdí s úsměvem Alan Parkin.

Šedesátiletá Constance Bernardová však rozhořčení sousedů nesdílí, naopak je smutná, že falický jehličnan musí padnout. "Mně to neobtěžuje. Nevěděla jsem o nikom v okolí, kdo by byl tak zbožný, aby si stěžoval policii. Já chodím do kostela, ale nemyslím si o tom nic. Já jsem dáma, co žije a nechává žít," svěřila novinářům Constance Bernardová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám