Hlavní obsah

Andy Bell z Erasure je HIV pozitivní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HELSINKI

Andy Bell, zpěvák skupiny Erasure, v úterý oznámil, že je nakažen virem HIV. Čtyřicetiletý hudebník to oznámil prostřednictvím finského tisku. Nemoc prý byla odhalena v červnu 1998, když se během cesty na Mallorce podrobil léčbě zápalu plic.

Foto: Petr Pavelka

instalace hříbku

Článek

"Nikdy jsem se necítil tak dobře," prohlásil navzdory smrtelné chorobě Bell. Upřesnil, že od zmíněného data je v péči lékařů a podrobuje se takzvané multiterapii, která je založená na požívání několika léčebných prostředků najednou.

"Být nakažen neznamená, že máte AIDS," uvedl zpěvák, "není žádný důvod panikařit, má naděje na život je stejná jako u kohokoliv jiného," dodal. "Kolem nákazy a AIDS je tolik hysterie a nevědomosti," poznamenal. Právě kvůli tomu se Bell také hodlá angažovat v projektu, jehož cílem by měla být osvěta v oblasti AIDS.

Skupina Erasure, kterou založil v roce 1985 Vince Clark, by měla v lednu příštího roku vydat své nové album Nightbird. V průběhu roku má v plánu rovněž koncertní turné po Evropě. Hudební duo se proslavilo hity jako například Oh, L´Amour, Sometimes, Ship of Fools, Chains of Love či Little Respect.

Reklama

Výběr článků

Načítám