Hlavní obsah

Americký šampión hry na imaginární kytaru běhal po pódiu v roli Vikinga

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Dvaadvacet soutěžících se tuto sobotu sjelo do Chicaga v Illinois, kde se konal již devátý ročník amerického šampionátu Air Guitar. Jak už název napovídá, soutěžící neohromovali publikum hrou na skutečné kytary, ale pouze na pomyslné nástroje. V tomto klání, které podporuje fantazii, na plné čáře zvítězil muž v kostýmu inspirovaném Vikingy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šampionát ve hře na imaginární kytaru vyhrál muž v roli VikingaVideo: Reuters

 
Článek

Miláčkem publika se stal Justin Howard z Chicaga, který vystupoval pod přezdívkou Nordic Thunder (Severské burácení). V jakémsi vikingském oblečku, s dlouhými vlasy a bradkou musel fanoušky uklidňovat ještě předtím, než začal své energií nabité vystoupení na skladbu "Dragonchaser" od německé speed metalové skupiny At Vance.

Howard překonal zranění z minulého "kytarového" vystoupení, po kterém musel podstoupit operaci kolene a zad, a pustil se do nového soutěžního boje. Heslo tohoto rodáka z Wyomingu totiž zní: „Bolest je jen dočasná, ale imaginární kytara je věčná“.

Vítěz pojede na světový šampionát ve Finsku

Druhé místo pak obsadil air kytarista Airistotlez New Yorku a na třetí příčku se dostal americký šampión z roku 2010, RomeoDance Cheetah, uvedla agentura Reuters.

Nordic Thunder bude reprezentovat Spojené státy na světovém šampionátu, který se bude konat 26. srpna ve finském Oulu. S pomyslnou kytarou v ruce tam bude bojovat přibližně proti 24 dalším soutěžícím z celého světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám