Hlavní obsah

Americkou kandidátku na prezidentku pokousal netopýr

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké prezidentské volby jsou za rohem a kromě současného prezidenta Donalda Trumpa a jeho úhlavního protivníka Joea Bidena se o Bílý dům uchází několik dalších kandidátů. Mezi nimi je rovněž Jo Jorgensenová, která ale musela prezidentskou kampaň na chvíli přerušit. Kousl ji totiž netopýr, což kandidátka vzala s humorem.

Foto: Profimedia.cz

Prezidentskou kandidátku pokousal netopýr. Ilustrační foto

Článek

O nepříjemném zážitku informovala kandidátka Libertariánské strany v sobotu na svém twitterovém učtu. „Nebudu se moci zúčastnit předvolebního shromáždění v Mississippi, které se mělo konat v neděli ráno. Byla jsem pokousána netopýrem a preventivně si nechám dát vakcínu proti vzteklině,” tweetovala Jorgensenová v sobotu.

O zdravotním stavu kandidátky nejsou podrobnější informace, podle všeho však další program není v ohrožení. Sama Jorgensenová si v komentářích na twitterovém účtu z nešťastné příhody dělala legraci, když spekulovala o možných superschopnostech. Narážela tak zřejmě na populární komiksovou postavu Batmana, muže v netopýří masce, který sice nemá nadpřirozené schopnosti, disponuje ale genialitou a neobyčejnou tělesnou zdatností.

Foto: Profimedia.cz

Jo Jorgensenová

Trump volby neodloží

Amerika

V prezidentských volbách, které se uskuteční v USA v listopadu, se ale Jorgensenové příliš velké šanci nepřisuzují. Kandidáti Libertariánské strany byli v posledních volbách ve stínu demokratů a republikánů. V roce 2016 získal jejich kandidát Gary Johnson 3,3 % hlasů. Jorgensonové průzkumy před pokousáním netopýrem předpovídaly podobná čísla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám