Hlavní obsah

Američanka obarvila svou dogu na růžovo, aby se jí lidé nebáli

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fort Campbell

Poněkud zvláštní opatření přijala Američanka Jessica Williamsová k tomu, aby se jejího psa přestali lidé bát. Pětiměsíční štěně dogy obarvila na růžovo, včetně drápů. Svůj nápad si pochvaluje; kolemjdoucí jsou prý nyní k jejímu čtyřnohému mazlíčkovi mnohem vstřícnější, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: K růžovému psovi jsou lidé mnohem vstřícnější, tvrdí jeho majitelkaVideo: Caters News, AP

 
Článek

Štěně jménem Drama je už pátou dogou jedenadvacetileté Williamsové z Fort Campbellu v Kentucky. „Lidé se obecně bojí velkých plemen. Všimla jsem si, že k mým psům se lidé nepřibližují tak často, jako k těm malým.“

Aby veřejnost její štěně akceptovala, rozhodla se k radikálnímu řešení. Nechala ho 22. ledna obarvit na růžovo, za což zaplatila v přepočtu asi 2250 korun. „Když jsou psi nabarveni zejména na růžovo nebo na fialovo, je mnohem jednodušší je socializovat. A Drama je také někdy důvodem, že se lidé začnou usmívat,“ pochvaluje si pejskařka.

Proceduru zatím se svou dogou podstoupila jednou. Až barva vybledne, chce ji určitě opakovat. „Ujistili jsme se, že barvení je pro ni bezpečné. A ona si to užívá, je to pro ni jako wellness den. Je ale, bohužel, barvoslepá, takže nevidí, jak úžasně vypadá.“

I když většina lidí podle ní reaguje pozitivně, někteří ji osočují z týrání. „Dokonce jsem kvůli tomu dostala i výhrůžku smrti. Ve skutečnosti jsou ale všichni mí psi hýčkáni mnohem víc, než je řada lidí,“ dodala Williamsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám