Hlavní obsah

Američanka nevědomky nakazila koronavirem 17 z 18 svých dětí

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejtěžších měsíců svého života má podle vlastních slov za sebou Američanka Brittany Jenciková. Než se u ní projevila nemoc covid-19, nakazila koronavirem 17 ze svých 18 dětí, které vychovává ve městě Penfield. Stav celé rodiny se naštěstí zlepšil a všichni by měli být mimo ohrožení života.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmnáct jejích dětí bylo zhruba před pěti týdny doma, když se u Brittany začaly objevovat první příznaky nemoci covid-19. Přišly velice rychle, do té doby neměla o nemoci ani tušení. Žena vychovává celkem 18 dětí, z toho je několik adoptovaných.

Krátce poté, co u ní nemoc covid-19 propukla, začaly se projevovat příznaky také u všech jejích dětí. „Byl to těžký měsíc, opravdu těžký,“ uvedla Brittany pro regionální televizi WHAM, která o příběhu informovala.

Brittany Jenciková s rodinou

„Virus zasáhl celou rodinu jako nákladní vlak,“ řekla. Před dětmi měla s onemocněním pár dní náskok, a tak se bála, že to, co prožívá, zažijí zanedlouho i ony. U dětí má však nemoc většinou mírnější průběh, a tak nejvíce trpěla právě ona.

Sestřičky se začaly starat o malé sourozence poté, co se koronavirem postupně nakazila celá rodina

Koronavirus

Nejhorší podle ní byly zhruba dva dny, kdy se bála o svůj život. „To jsem byla velmi vyděšená, a to se jen tak něčeho neleknu,“ uvedla Brittany. Nemoc u ní postupně odezněla, stejně tak od jejích dětí. Žena nechala celý svůj dům vydezinfikovat a teď doufá, že už se choroba zpět nevrátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám