Hlavní obsah

Američanka má nejužší pas na světě, jeho obvod je 38 centimetrů

Novinky, Dagmar Plecháčová
Connecticut

Osmatřicet centimetrů je pro představu obvod CD disku. A přesně tolik má v pase Američanka Cathie Jungová z Connecticutu, která je oficiálně potvrzenou osobou s nejužším pasem na světě. Její v jednom kuse korzetem stahovaný pas je uveden jako rekord v Guinnessově knize.

Článek

Jungová v současnosti již několik let nosí korzety 24 hodin denně. Sama uvádí, že jich má zhruba sto kusů. Jedním z jejích nejoblíbenějších je přitom vyrobený ze stříbra, který na rozdíl od látkových nepovolí ani o kousek.

Američanka je matkou tří dětí a nyní je jí již 63 let. Spolu se svým manželem Bobem se několikrát zúčastnila televizních show ve Spojených státech, Japonsku, i západní Evropě. Společně se přitom rádi oblékají do formálního oblečení stylizovaného do viktoriánské doby.

„Dříve jsem bývala ze své postavy rozpačitá, ale to už rozhodně nejsem. Když si korzet sundám, rychle se mi obvod pasu zvětší, takže velký rozdíl při pohledu do zrcadla od minulosti nerozeznám. Postupně jsem si ale pas začala stahovat čím dál víc. Možná, že bych ho ještě tak o necelé tři centimetry mohla zúžit,“ uvedla Jungová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám