Hlavní obsah

Američan se dívá na svět ze sedla kola z výšky pěti metrů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Tak tomu se říká mít sedlo proklatě vysoko. Američan Richie Trimble si sestrojil jízdní kolo, které vypadá jako pojízdný žebřík. Sedlo má totiž v neuvěřitelné výšce téměř pět metrů, informoval server mirror.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Jízdní kolo připomíná pojízdný žebřík, sedlo má ve výšce pět metrů

 
Článek

Při jízdě na tomto kole se točí nejenom kola, ale dost pravděpodobně i hlava. Není proto divu, že svůj stroj Trimble pojmenoval Stoopidtall (stupidně vysoký). Minulou neděli při projížďce po Los Angeles u příležitosti festivalu alternativní dopravy měl co dělat, aby se se svým šlapacím monstrem vešel do dálničního podjezdu.

Kola bicyklu roztáčí téměř deset metrů dlouhý řetěz. „Není to na běžnou přepravu, ani na víkendové vyjížďky. Je to kolo pro speciální příležitosti a potřebujete k tomu pomocný personál,“ uvedl cyklista pro LA Street Blog.

Jak sám tvůrce uvádí, stavba unikátního dopravního prostředku mu zabrala pouhých 12 hodin. „Všichni na vás koukají jako na blázna. A mají pravdu. Dokonce i moje máma to říká,“ citoval adrenalinového nadšence server dailymail.co.uk.

Debutová jízda však neskončila úplně slavně. Cestou domů se na kole porouchal řetěz a jen díky tomu, že se Trimble zastavil o telegrafní sloup, skončil jen s vykloubeným kotníkem a odřenou patou. S podivem ale zůstává, že vyrazil na takovémto kole bez helmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám