Hlavní obsah

Alžběta II. se po mnoha týdnech objevila venku, rovnou v koňském sedle

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská královna Alžběta II. byla po více než deseti týdnech viděna na veřejnosti, když si tradičně vyjela na koni v blízkosti hradu Windsor. Královna opustila Buckinghamský palác 19. března v souvislosti s pandemií koronaviru a od té doby trávila karanténu právě na hradě západně od Londýna.

Foto: Profimedia.cz

Alžběta II. při projížďce okolo hradu Windsor

Článek

Panovnice si poprvé od vypuknutí pandemie vyrazila „na veřejnost”, vyfotografována byla při projížďce na 14letém fellském ponym jménem Balmoral Fern. Čtyřiadevadesátiletá Alžběta II. je vášnivou milovnicí koní.

Podle serveru Daily Mail si měla vyjížďky dopřávat i v karanténě, nicméně až nyní byla vyfocena. Doprovod královně dělal vrchní ošetřovatel koní Terry Pendry.

Britská královna už se ke svým povinnostem možná nikdy nevrátí

Koronavirus

Během karantény královna pravidelně telefonicky komunikovala s ministerským předsedou Borisem Johnsonem, dvakrát se rovněž objevila na televizních obrazovkách během proslovu.

Britská královská rodina může přijít kvůli koronaviru o půl miliardy

Koktejl

Sama královna si je vědoma toho, že během současné pandemie patří do rizikové skupiny. Její vyjížďky jsou z toho důvodu krátké, bez ochranky, bez členů rodiny a dalších lidí, kteří by panovnici případně mohli ohrozit nákazou. Jediným doprovodem zůstává Pendry, který se navíc od Alžběty II. drží v bezpečné vzdálenosti. Dodržovány jsou rovněž veškeré hygienické standardy, po každé jízdě jsou například preventivně dezinfikována sedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám