Hlavní obsah

Albatros neodhadl přistání, skončil v kotrmelcích

Albatrosi královští – ptáci s obrovskými křídly si své jméno vydobyli díky majestátnosti, se kterou věčně brázdí oblohu nad oceány. Jsou to velmi obratní letci. Horší už to u nich bývá s přistáním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Albatros udělal při přistání kotrmelecVideo: Reuters

 
Článek

Velmi nemotorné přistání albatrosa královského, při kterém skončil po kotoulu plavmo na hlavě, zachytila kamera v novozélandské přírodní rezervaci. Díky její nahrávce je nyní z albatrosa internetová senzace, napsala agentura Reuters.

Video v přírodní rezervaci Taiaroa Head v Dunedinu na Jižním ostrově natočila kamera Royal Albatros Cam přenášející nepřetržitě záběry na web All About Birds. Ukazuje albatrosa, jak před zraky mláděte sedícího v hnízdě po nepodařeném přistání chvíli nemohoucně mrská nohama ve vzduchu, než se mu podaří otočit a vstát.

Nejstarší známý pták na světě má v 70 letech další mládě

Koktejl

Video zveřejnila řada zpravodajských serverů a sociálních médií a počty jeho zhlédnutí dosahují stovek tisíc. Na Twitteru se nahrávka dočkala řady komentářů, v nichž se uživatelé svěřují, že se jim něco velmi podobného stalo při lyžování, anebo spekulují o tom, co si albatros po dopadu mohl myslet

Albatrosi královští patří mezi největší mořské ptáky na světě (rozpětí křídel dosahuje až 3,5 metru) a dožívají se více než 40 let. Až 80 procent svého života tráví nad mořem a pevninu vyhledávají jen kvůli vysedění potomků. Samice většinou kladu jedno vejce jednou za dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám