Hlavní obsah

Al-Kajda vyzývá extremisty, aby cvičili, ne však v západních posilovnách

Novinky, Jakub Kynčl, Daily Telegraph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete se účastnit džihádu, tedy svaté války ve jménu boje proti všem, co nevěří v Alláha? Pak musíte být fyzicky zdatní a pravidelně posilovat, vzkazuje Al-Kajda všem extremistům. Kvapně ale dodává, že by se měli vyhnout posilovnám západního stylu, kde hraje nevhodná hudba a pohybují se tam navíc polonahé ženy.

Článek

Internetový magazín psaný v anglickém jazyce Jihad Recollections publikoval tipy na posilování pro extremisty plánující účast na svaté válce v zemích jako je například Afghánistán. Text přišel navíc doplněný o černobílé ilustrační obrázky cvičících oblečených do tradičních rób s obličeji zakrytými šátky.

Magazín vyzývá stoupence radikální myšlenky, aby se udržovali ve formě, aby mohli na své nepřátele udeřit pořádně tvrdě. Čtenáři jsou pak důrazně upozorňováni na to, aby se vyhnuli všem neislámským posilovnám kvůli tomu, že v nich jsou obě pohlaví, ženy bývají odhalené a hraje zde západní muzika.

Jihad Recollections například doporučuje nepoužívat činky, jelikož jsou v předních válečných liniích v Afghánistánu a dalších zemích nedostupné. Doporučují se dlouhé pochody se zátěží, aby zesílely nohy. Na zmohutnění rukou se pak doporučuje 150 kliků denně a snažit se chodit po rukou.

Proteinů prý stačí málo

Čtenáři se také dozvídají něco o dietách. Mají se učit žít jen o suchých krekrech a vodě, zejména během svátku Ramadán. "Opravdu potřebujete jen 32 gramů proteinů denně, neplýtvejte své peníze na drahé proteinové nápoje. Je neislámské jíst, když nemáte hlad jen proto, abyste nabrali hmotnost," píše se v periodiku.

Magazín je pravděpodobně vydáván v USA a otevřeně podporuje teroristickou organizaci Al Kajda. Nacházejí se v něm články, které měli údajně napsat aktivní bojovníci loajální Usámovi bin Ládinovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám