Hlavní obsah

Agresivní vydří gang útočí na Aljašce na psy i lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anchorage

Aljašské město Anchorage řeší vydří problém. Skupina vyder tu opakovaně zaútočila na psy, a dokonce i na lidi. Jen za září došlo ke třem útokům – při jednom vydry pokousaly i malé dítě. Úřady proto nabádají k opatrnosti, i když vydry můžou na první pohled vypadat roztomile.

Foto: Profimedia.cz

Vydra severoamerická (ilustrační foto)

Článek

K prvnímu zářijovému útoku došlo, když devítiletý Ayden Fernandez filmoval se svým bratrem čtveřici vyder severoamerických v malém rybníčku. Jedno ze zvířat se však oddělilo ze skupiny a zaútočilo na něj.

Chlapec začal utíkat, zakopl však, vydra ho dohnala a zakousla se mu do nohy. „Má dva otisky zubů na zadním stehně, jeden na předním a ještě jednu hlubší ránu na noze,“ uvedla jeho matka Tiffany Hernandezová pro Anchorage Daily News.

Později v září došlo ještě k útoku na ženu, která se pokoušela z jezírka zachránit svého psa, když se mezi vydry přimotal. O několik dní později došlo k dalšímu útoku na psa.

Orangutani se spřátelili s vydrami, které za nimi plavou do výběhu

Koktejl

Není to poprvé, co došlo v Anchorage ke konfliktu s vydrami. V roce 2019 zaútočily tyto šelmy na dvojici koupajících se psů (labradoodla a křížence huskyho) a stáhly je pod vodu. Zachránil je až majitel, který o život psů musel s vydrami tvrdě bojovat.

S vydrami si není radno zahrávat, a zatímco vydry severoamerické žijí převážně osamoceně a patří k těm plašším, jejich dvakrát větší bratranci, vydry obrovské, žijí v početných skupinách a troufnou si i na kajmany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám