Hlavní obsah

Adrien Brody bude modelem

Novinky, Ananova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Nejmladší laureát 75. vyhlášení cen americké filmové akademie Adrien Brody, držitel Oscara za nejlepší mužský výkon v hlavní roli za film Pianista, se stane tváří módního domu Ermenegildo Zegna.

Foto: Josef Zajíc

Ukázka bojového vrtulníku a ve výřezu vlevo kabina. Ve výřezu vpravo policejní vrtulník.

Článek

Známý fotograf Peter Lindbergh herce fotografoval už pro kolekci jaro/léto 2003 módního návrháře Ermenegilda Zegny. Po udílení filmových cen Golden Globes i Oscarů, kam přišel Adrien Brody pokaždé v modelu od Zegny, mu tvůrce nabídl kontrakt i na zimní kolekci. Fotografovat bude tentokrát Steven Klein.

Zajímavý, inspirativní a talentovaný

Zegna, který má 379 obchodů v 64 zemích po celém světě, chtěl pro svoji kampaň "zajímavého a inspirativního pravého muže". Časopis Vogue uvádí, že právě Adrien Brody splňuje všechna požadovaná kritéria.

Donedávna prakticky neznámý herec získal titulní roli v Pianistovi úplnou náhodou. Byl totiž ve správnou chvíli na správném místě. Režisér Roman Polanski hledal představitele pianisty Wladyslawa Szpilmana, který se snaží přečkat válku ukrytý v opuštěných bytech varšavského ghetta, bezmála po celém světě. Představoval si, že najde křehkého a citlivého mladíka. Adriena Brodyho si všiml náhodou, když se herec přišel podívat na konkurz za svým kamarádem. Ačkoliv zcela nesplňoval režisérovu původní představu, roli inspirovanou skutečným příběhem slavného polského pianisty nakonec získal.

Zasloužené ocenění

Brody kvůli roli zhubl téměř dvacet kilogramů. Pro zakušení pocitu naprosté vykořeněnosti a ztráty rodinného zázemí, které skutečný Szpilman za války prožil, se odstěhoval ze svého bytu. Bez telefonu a jiného spojení se světem se na dlouhou dobu izoloval a na opuštěném místě jenom cvičil na piano. Během natáčení směl jíst pouze pokrmy, které byly podobné těm, jež mohl za války sehnat jeho historický předobraz.

Brodyho poctivost a naprostá oddanost filmové roli má velký podíl na celosvětovém úspěchu filmu. Ten byl poprvé oceněn na loňském filmovém festivalu v Cannes a od té doby sbírá ceny na většině ostatních světových festivalů.

Role hudebníka byla Adrienu Brodymu velmi blízká, protože ve svém volném čase se věnuje hře na klávesy, pracuje jako producent HipHopu a jako DJ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám