Hlavní obsah

Čarodějnice musí vrátit peníze za nefunkční nápoj lásky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Německá čarodějnice s uměleckým jménem Madam Mitternacht nebude na Svátek zesnulých vzpomínat v dobrém - soud jí přikázal vrátit 900 euro (25 tisíc korun), které si účtovala za vlastnoručně vyrobený nápoj lásky.

Článek

Sedmatřicetiletá Tina Schutzová z jihu Německa zaplatila čarodějnici za nápoj, který měl zaručit, že se k ní vrátí bývalý milenec. Když se ovšem expřítel nevrátil, nešťastná Tina se obrátila na soud. Ten rozhodl, že čarodějnice porušila zásady poctivého prodeje tím, že prodala výrobek, který nefungoval, a přikázal Madam Mitternacht, aby peníze vrátila.

Německý soudní dvůr navíc rozhodl, že zboží, které lze označit jako "nápoj lásky", neexistuje a pokud je jako takový nabízen, jedná se o podvod.

Reklama

Související články

Rumunsko má první registrovanou čarodějnici

Rumunská žena se stala první legálně registrovanou čarodějnicí země. Jednatřicetiletá Gabriela Ciucurová po měsících vyjednávání přesvědčila úřady, aby uznaly...

Výběr článků

Načítám