Hlavní obsah

Britské děti mají problémy najít svou zemi na mapě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Najít na mapě místo, kde leží Velká Británie, je pro britské děti často oříšek. Každý pátý školák to podle zjištění časopisu National Geographic nedokáže. Přesto však děti prokázaly překvapivé vlastenectví. Když měly na glóbu vypátrat další velké zahraniční státy, šlo jim to dokonce ještě o poznání hůř.

Článek

Téměř polovina dotázaných dětí nevěděla, kde leží Spojené státy, a o geografické poloze Iráku měl ponětí jen každý desátý dotazovaný. Desetina dětí si nedokázala vzpomenout na jméno žádného z kontinentů.

Národní asociace učitelek se proti výsledkům výzkumu ohradila a označila ho za nesmysl. Podle profesora Buckinghamské univerzity Alana Smitherse jsou ale zveřejněná data děsivá a vypovídají o tom, že současné děti mají velké mezery v základních vědomostech.

National Geographic s mapou oslovil tisícovku dětí ve věku od šesti do 14 let. Jedno z nejvíce šokujících odhalení prý pro něj bylo, že někteří malí respondenti neměli ani tušení, že Londýn je hlavním městem.

Reklama

Výběr článků

Načítám