Hlavní obsah

Čtrnáctiletý hoch chytil u Manchesteru piraňu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKPORT

Čtrnáctiletý mladík ve stockportském jezírku chytil jihoamerickou piraňu o váze 1,6 kilogramu. Josh Boyle chytil exotickou rybu v malebném jezírku Reddish Vale nedaleko jeho domova v Manchesteru. Mladík, který na místě rybařil čtyři hodiny, řekl, že okamžitě poznal, co ulovil, a tak rybu rychle zabalil do ručníku, aby ho nemohla kousnout.

Článek

"Byl jsem opravdu v šoku, ale zároveň jsem byl nadšený - nic podobného jsem zatím nechytl. Rybařím od svých dvou let a viděl jsem již mnoho obrázků piraní, moc dobře jsem si uvědomil, co jsem to vlastně chytil," řekl mladík.

Deník the Daily Mail informoval, že piraňu vyfotografoval a pustil ji zpět do vody. Exotickou rybu ulovil na na imitaci malé rybky. Manažer akvária v londýnské zoo řekl: "Je to opravdu velmi neobvyklé. Ryba zvládla přežít až do chvíle, kdy byla chycena, ale studenou zimu přežít jistě nemůže. Je zvyklá na teploty 25 - 30°C. Zřejmě se živila menšími rybami - bělicemi a líny. Podobné piraně s červeným břichem loví v hejnech a zaměřují se na velké kořisti. Pokud se pohybují takto osamocené, tak se musí spokojit s drobnějšími úlovky."

Reklama

Související články

Piraňa útočila ve fontáně

Třemi stehy na ošklivě pokousaném prstu skončilo v pondělí večer nečekané dobrodružství 14letého hongkongského chlapce, který se chtěl svlažit ve veřejné...

Výběr článků

Načítám