Hlavní obsah

Značky varují lidi před padajícími hruškami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WORCESTER

Radní v britském Worcesteru se rozhodli varovat své občany před padajícími hruškami. Dva stromy byly jasně označeny pro případ, že by si lidé neuvědomovali riziko, které jim v Cripplegatském parku v St. John´s hrozí. Na oba stromy byly přitlučeny značky na kterých stojí: "Nebezpečí, padají hrušky!"

Článek

Desetimetrové stromy stály v městském parku padesát let bez jakýchkoliv potíží. Radní se k vytyčení varování rozhodli poté, co obdrželi stížnost ve které bylo napsáno, že jsou tyto stromy hazardem se zdravím. Zástupci radnice se obávají, že by za případné zranění způsobené pádem hrušky nesli odpovědnost právě oni.

Dle deníku The Sun rostou na stromech velké tmavé hrušky, které běžně dosahují váhy až 500 gramů. Místní jsou však povětšinou toho názoru, že je celé varování nesmyslné. "To je úplně směšné plýtvání času a peněz. Zdá se, že už lidé opravdu nemají ani trochu zdravého rozumu. Co bude příště? Budou u vstupu do parku rozdávat pevné klobouky každému, kdo bude chtít okolo stromů projít?" tázal se jeden z obyvatel.

Manažer městských parků a hřbitovů Ian Yates však prohlásil: "Některé hrušky jsou opravdu hodně rozměrné a ne každý, kdo okolo stromů prochází, si uvědomuje, že by na něj mohlo z výšky něco spadnout. Zejména pak děti. Tyto značky varují občany před nebezpečím. Je to pro nás o mnoho levnější, než se pak potkat u soudu s advokátem nějakého rozlíceného člověka, kterého by padající ovoce zranilo."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám