Hlavní obsah

Slepec se proháněl autem ve městě šedesátkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Slepý Iráčan byl odsouzen britským soudem ve West Midlands na tři měsíce vězení s podmínkou. Jeho prohřešek se zdá být čímsi jako výletem do světa fantazie a hororu. Jedenatřicetiletý Omed Aziz totiž přišel při explozi v rodné zemi o zrak. Přesto řídil za běžného silničního provozu vůz značky peugeot 405. Jen shodou náhod nezpůsobil karambol.

Článek

U soudu se Aziz, který si také vysloužil zákaz řízení na tři roky, přiznal, že jel rychlostí skoro šedesát kilometrů v hodině. Při řízení naslouchal spolujezdci, který mu radil, kdy zabočit, kdy brzdit, kdy přidat plyn.  

Podle informací agentury Reuters policie zastavila peugeot poté, co se jen o vlásek vyhnul dvěma ostrůvkům na křižovatce. Azizův spolujezdec šokovanému strážci veřejného pořádku vysvětlil, že řidič je slepý. Když policista Azize požádal, aby vystoupil z auta a sundal si sluneční brýle, nestačil se divit. Aziz totiž oči nemá. Navíc trpí třasem nohou, částečnou hluchotou a má na pravé ruce jen dva prsty. Na svou obhajobu uvedl, že se prostě jen snažil testovat své řidičské schopnosti.

Jeho tříměsíční podmíněný trest začíná v pondělí. Soud navíc rozhodl, že ani Azizův spolujezdec si nějakou dobu za volant nesedne.

Reklama

Související témata:

Související články

Bezruký muž řídil s nohou na volantu

Novozélanďan Colin Smith stanul před soudem za nedovolený způsob řízení automobilu. Policista, který proti němu vypovídal řekl, že viděl, jak řídil auto...

Výběr článků

Načítám