Hlavní obsah

Dělníkovi 37 dětí stačí, chce sterilizovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUENOS AIRES

Příležitostný argentinský dělník Cleto Ruiz Diza (44) je chlap v plné síle. A nejen podle věku. Přesto se rozhodl, že požádá vládu, aby mu dovolila podstoupit lékařský zákrok za účelem sterilizace. Dosud totiž stačil zplodit už 37 dětí.

Článek

Jejich počet ho však nijak neděsil. Strach z dalšího zvětšování rodiny dostal Cleto až poté, co jeho nejmladší syn přišel na svět s rozštěpem horního rtu. Jak uvedl místnímu tisku, zřejmě se mu tím dostalo shůry varování, že by měl přestat. Tři ženy, s nimiž víc než čtrnáct let současně žije pod jednou střechou a které jsou matkami jeho potomků, patrně jeho rozhodnutí uvítaly.

Nakonec se uleví i Cletovi samotnému. Dětský pláč ho totiž provází už od devíti let, kdy dosáhl pohlavní zralosti a obtěžkal první ženu. Navíc, jak přiznává, není ani schopen zapamatovat si jména svých synů a dcer, tím méně si vzpomenout, kdy mají narozeniny.

Kdyby žil jinde než v severní provincii Corrientes, mohl by Diza realizovat svůj záměr klidně na základě vlastního uvážení. Má však smůlu. Bydlí totiž v regionu, který patří k nejchudším v Argentině a kde platí přísný zákaz jakýchkoli zákroků, jež by ukončily reprodukční schopnost některého ze zdejších obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám