Hlavní obsah

Nejvyšší příjmy v Hollywoodu má Tom Cruise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Čtyřicetiletý herec malého vzrůstu, ale velikých příjmů. Tak by se dal stručně zhodnotit Tom Cruise, který stojí v čele žebříčku herců s nejvyššími příjmy za jeden film. Tom obdrží za účinkování ve filmu 58 milionů dolarů, zatímco druhý Arnold Schwarzenegger už jen 54 milionů dolarů.

Článek

Podle autora žebříčku Richarda Nataleho mají špičkoví herci zaručený dvacetimilionový příjem dokonce i v případě, že snímek propadne. "Hollywood je přímo posedlý tím, aby nad titulem filmu figurovalo velké jméno, a je ochoten za to zaplatit," říká Natale podle agentury WENN.

Na seznamu na dalších místech figurují Bruce Willis a Adam Sandler s padesáti miliony dolarů, Julia Robertsová a Mel Gibson (po 46 milionech) a Tom Hanks, Keanu Reeves, Jim Carrey a Harrison Ford, kteří si každý přijdou na 41 milionů dolarů.

Za roli Nea v obou pokračováních filmu Matrix se však na místo nejlépe placeného hollywoodského herce zřejmě co nevidět vyšvihne 38letý Keanu Reeves. Odborníci odhadují, že za filmy Matrix Reloaded a Matrix Revolutions vyinkasuje až 330 milionů dolarů. Keanuovy příjmy totiž zahrnují i patnáctiprocentní podíl z toho, co filmy vydělají v kinech. Jestliže se k tomu ještě přidají výnosy z prodeje DVD, počítačových her a televizních práv, vyklube se z toho opravdu pěkná sumička.

Reklama

Výběr článků

Načítám