Hlavní obsah

V Indii se pronajímají manželky

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Indičtí muži chytře vyřešili nedostatek svobodných žen - začali si mezi sebou pronajímat manželky. Pánové, kteří nemohou najít manželku, si mohou zaplatit a na měsíc si najmout ženu někoho jiného. Živí se tak především zemědělci z venkova, kteří pronajímají manželky statkářům. Mohou si tak přijít v přepočtu až na bezmála tři tisíce korun měsíčně.

Článek

Měsíční taxa za pronájem ženy činí minimálně pět set korun. Od "pronajaté manželky" se čeká, že bude žít měsíc s novým mužem, bude o něj pečovat, starat se o jeho dům a také s ním bude provozovat sex, informují indická média.

Rozdíl v poměru mužů a žen se v Indii začíná velice prohlubovat, protože se rodiče často rozhodnou, že s holčičkou raději půjdou na potrat. Preferují totiž syny. Důvodem je fakt, že dívky musí být provdány a jejich rodiče platí rodině manžela nemalé věno čítající hotovost a nespočet darů, což je pro rodinu velká finanční zátěž. Dary přitom byly zakázány zákonem již v roce 1961, stále se ale praktikují.

Nedostatek dívek na vdávání dává vydělat také agenturám, které osamělým mužům shánějí manželky. Zprostředkovatelé účtují od rodiny budoucích manželů v přepočtu pětatřicet tisíc korun, rodinám dívek pak vyplácí pouze kolem devíti až desíti tisíc.

Země jako Indie a Čína budou v budoucnu čelit velkému demografickému problému, když se očekává, že by muži měli rapidně převážit ženskou část populace.

Reklama

Související články

Čtyřletý Ind prý uběhl 65 kilometrů

Pětašedesát kilometrů prý uběhl čtyřletý Budhia Singh, místními médii přezdívaný indický Forrest Gump. K překonání této vzdálenosti potřeboval sedm hodin...

Výběr článků

Načítám