Při slavnosti, kterou kněz Hanuman Das uspořádal před několika dny, vařilo od časného rána šest kuchařů a pomáhali jim nesčetní dobrovolníci. Na jídelníčku se kromě jiného objevily smažené moučné kuličky, krupicová kaše a vařená cizrna. Opičí hody sponzoroval jeden místní podnikatel.

Hanuman Das přiznává, že když s vyvářením pro opice začal, lidé se mu smáli. Ale pak ho pochopili. Zatímco lidem se v chrámu dostalo pohoštění vždy, na opice, jež jsou podle hinduistů potomky boha Hanumana, se zapomínalo. Kněz začínal v malém, vařil nejprve pro 40 až 50 opic. Dnes k němu na oslavy přichází okolo tisíce nejbližších příbuzných člověka. Stačí prý zavolat a hosté se začnou scházet.

Když opicím krmi osobně roznáší, převléká se Hanuman Das za ducha, jehož jméno nosí. Má to své opodstatnění. "Na začátku se některé opice na mě vrhaly nebo mi poškrábaly ruce, ale pak mi jeden kněz řekl, že když se obleču jako Hanuman, přestanou být takto agresivní," řekl kněz listu The Asian Age.