Hlavní obsah

Jirka Mádl složil zkoušku z dospělosti s vyznamenáním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jirkovi Mádlovi přinesla štěstí u maturitní zkoušky kouzelná modrá tkanička. Talisman, který našel na zemi po konkurzu do filmu Snowboarďáci, nosí student českobudějovického Biskupského gymnázia neustále na ruce. Také díky ní prý ve čtvrtek složil zkoušku z dospělosti s vyznamenáním.

Článek

"Mám modrou tkaničku, kterou nikdy nesundávám. Hrála se mnou ve všech filmech," řekl 19letý Mádl. Jedinou dvojku dostal z němčiny. V otázce o České republice se prý příliš často pletl.

"Jsem naprosto spokojený. Chtěl jsem jenom prolézt a je to vyznamenání, takže jsem z toho úplně hotový," podotkl student, který kvůli velké pracovní vytíženosti uzavíral známky jen pár dnů před maturitou.

Intenzivní příprava na poslední chvíli

Dva dny prý kvůli učení téměř nespal. "Učil jsem se tak pět dní plus něco málo předtím, co člověk tak nějak během roku občas pochytí," popsal svůj recept na úspěch čerstvý maturant. Z celkem 150 otázek z češtiny, angličtiny, němčiny a základů společenských věd se ani nepodíval jen na čtyři. A jednu z nich, historii Velké Británie, si vytáhl při zkoušce z anglického jazyka. "Jediné, co už tam zbývalo z angličtiny, jsem si vytáhl. To, co tady nikdo nechtěl. Jsem rád, že jsem to nějak ustál," přiznal Mádl.

Herec známý z filmů Snowboarďáci a Rafťáci ale herectví studovat nechce. Přihlášky si podal na žurnalistiku, psychologii a mediální studia. "K herectví nepotřebuje člověk školu," poznamenal. V novinařině ho prý láká sport, společenské rubriky či kultura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám