Hlavní obsah

Fotografové mrtvé Diany zaplatí pokutu jedno euro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K pokutě jednoho eura byli ve středu odsouzeni tři francouzští fotografové, kteří v roce 1997 pořídili fotografie princezny Diany a Dodiho Al Fayeda těsně po jejich tragické smrti v Paříži.

Článek

Toto symbolické odškodné za porušení soukromí osob je justičním neúspěchem Al Fayedova otce, který léta usiloval o tvrdé potrestání fotografů, jejichž dotírání podle něj přispělo k nehodě.

Jacques Langevin, Fabrice Chassery a Christian Martinez fotografovali 31. srpna 1997 Dianu a Dodiho, když chtěli tajně odjet z hotelu Ritz. Pak je na motocyklech pronásledovali až do nárazu jejich auta do sloupu v podjezdu u mostu Alma v centru francouzské metropole. Nakonec je oba mrtvé vyfotografovali .

Otec Al Fayeda tři fotografy zažaloval pro narušování soukromí osob a podíl na autonehodě. Pařížský soud v roce 2003 obviněné zprostil viny.

Ke stejnému závěru dospěl i odvolací soud o rok později. Rodina oběti se však obrátila na kasační, nejvyšší odvolací soud, který nyní rozhodl, že novináři "chybovali", a odsoudil je k symbolickému odškodnění. Vyšetřovatelé nehody dospěli již dříve k závěru, že její hlavní příčinou byla opilost řidiče, který jel příliš rychle a ztratil kontrolu nad řízením. Řidič při nehodě zahynul.

Reklama

Související témata:

Související články

Svědek tvrdí: Dianu zabilo oslnění laserem

Havárii, při níž v srpnu 1997 zahynula v Paříži britská princezna Diana, způsobilo oslnění speciálním laserovým dělem. Napsal to britský bulvární deník Daily...

Lagerfeld kritizoval zesnulou princeznu Dianu

Světově proslulý módní návrhář Karl Lagerfeld, jehož domovskou firmou je společnost Chanel, má už, jak se zdá, po krk neustálých projevů veřejného zbožňování...

Výběr článků

Načítám