Hlavní obsah

Hledáte lásku po internetu? Pozor na podvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Hledáte na svatého Valentýna lásku po internetu? Tak to si dávejte pozor na podvodnice a podvodníky, kteří jsou připraveni vám vzít vaše peníze stejně jako vaše srdce, varuje britská vláda.

Článek

"Internet otevřel novou a vzrušující cestu k nalezení možného životního partnera. Naprostá většina lidí zapojených do on-line seznamek to myslí upřímně, ale někteří hrají divadlo ve snaze zneužít něčí neopatrnosti," uvedl v prohlášení britský úřad pro ochranu spotřebitelů OFT.

Podvodníci trpělivě budují vztah se svými internetovými oběťmi a přesvědčují je, že jde o skutečný milostný románek. Pak navrhují osobní setkání jako přirozený vývoj vztahu, ovšem prosí o půjčení peněz, například na cestu, aby se schůzka mohla uskutečnit. Jakmile dostane peníze, podvodník zmizí, vysvětlila představitelka OFT Christine Wadeová.

Reklama

Související články

Lásku lze v Belgii vyznat sladkým telegramem

Škudlilům, jejichž vyvolená ráda mlsá, vychází vstříc jedna belgická společnost nápadem šitým přímo na míru na valentýnský svátek zamilovaných. Za pouhých šest...

Fotografka Sára Saudková Valentýna neslaví

Zcela bez emocí prý nechává dnešní svátek zamilovaných fotografku Sáru Saudkovou. Den svatého Valentýna nepovažuje za důvod k oslavám a nemá k němu žádný...

Výběr článků

Načítám