Hlavní obsah

Onassisovy miliardy zdědí vnučka Athina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové klanu Onassisů, jehož historie svědčí o tom, že peníze nejsou všechno:

Článek

ARISTOTELIS ONASSIS - patriarcha rodu

Zakladatel rejdařského impéria byl ve své době jedním z nejbohatších mužů světa. V nejvyšších kruzích byl však považován spíše za dobrodruha s majetkem poněkud nejasného původu. Proslul i bouřlivým milostným životem. Známý byl například jeho dlouholetý vztah s operní divou Marií Callasovou. "Nejbohatší Řek a nejslavnější Řekyně" se však k velké lítosti pěvkyně nikdy nevzali. Onassis podlehl nemoci v roce 1975.

ATHINA (TINA) LIVANOSOVÁ - první manželka

O 20 let mladší plavovláska pocházela rovněž z bohaté rejdařské rodiny. S Onassisem měla dvě děti - Alexandra a Christinu, s níž měla problematický vztah. Poté, co se její muž zapletl s Callasovou, požádala o rozvod. Svoji pomstu pojala akčně. Obratem se vdala, a to hned dvakrát - naposledy za hlavního konkurenta a Onassisova osobního nepřítele, řeckého rejdaře Stavrose Niarchose. V roce 1973, nedlouho po smrti syna, se předávkovala barbituráty. Bylo jí 45 let.

JACQUELINE KENNEDYOVÁ-ONASSISOVÁ - druhá manželka

Uctívaná vdova po americkém prezidentovi Johnovi Fitzgeraldovi Kennedym se stala jednou z nejslavnějších prvních dam. Za Onassise se provdala, k velké nelibosti Američanů, relativně brzy po smrti svého manžela. Stalo se tak v roce 1968 na soukromém ostrově Skorpios v Jónském moři. Rejdaři dodal svazek na lesku a prestiži, Jackie se pak otevřely velkorysé finanční možnosti. I když svazek dospěl posléze ke krizi, Kennedyová se odmítala rozvést. Zemřela v roce 1994 na rakovinu, bylo jí 65 let.

ALEXANDER ONASSIS - syn

Byl miláčkem rodiny, krásným po matce a vášnivým po otci. Dědicem, jež měl převzít firmu. V roce 1973 se však tehdy pětadvacetiletý Alexander stal obětí leteckého neštěstí. Za každých okolností tvrdému Onassisovi se s jeho smrtí zhroutil svět. Alexandrovo jméno nese nadace, která spravuje část rodinného jmění. Společnost založila například nemocnici pro léčbu srdečních chorob v Athénách, centrum umění a galerii či nabízí stipendia tisícům studentů.

CHRISTINA ONASSISOVÁ-ROUSSELOVÁ - dcera

Už od dětství trpěla komplexy kvůli svému vzhledu a propadala depresím. Proslula jako královna večírků, při nichž nechyběly drogy a alkohol. Provdala se celkem čtyřikrát. S blonďatým francouzským playboyem Thierym Rousselem se jí narodila dcera Athina. Christina zemřela za dosud nevyjasněných okolností ve svých 37 letech v hotelovém apartmá v Buenos Aires, zřejmě v důsledku dlouhodobého užívání léků na hubnutí a barbiturátů. Roussel, který ji často podváděl, se po její smrti oženil s bývalou švédskou modelkou Gaby Landhageovou, s níž dceru vychoval. V době matčiny smrti byly Athině pouhé tři roky.

ATHINA ONASSISOVÁ-ROUSSELOVÁ - vnučka

Plachá a v ústraní se držící dívka svého děda Aristotela nikdy nepoznala. Jeho rodnou řeč příliš neovládá. Narodila se ve Francii, ale vyrůstala ve Švýcarsku v rodině svého otce se třemi nevlastními sourozenci. Loni v prosinci se provdala za Álvara Alfonsa de Mirandu (32), přezdívaného Doda. Dohromady je svedla vášeň ke koním. Olympijský medailista v parkurovém skákání je rozvedeným otcem malé dcery. Athina v den svých 21. narozenin (letos 29. ledna), převezme zbytek majetku v celkové hodnotě zhruba tří miliard dolarů. Miliarda jí už spadla do klína, když jí bylo osmnáct. O skutečné výši jmění se ale jen spekuluje. "Peníze jsou příčinou všeho zlého, co mou rodinu postihlo," tvrdil jediný přímý žijící potomek rodu Onassisů.

Reklama

Související témata:

Související články

Onassisova vnučka se vdá za Brazilce

Dvacetiletá Athina Onassisová, vnučka řeckého rejdaře Aristotela Onassise, se bude vdávat. Po dvouleté známosti se počátkem prosince provdá...

Onassisova vnučka se provdala

Řecká miliardářka, vnučka legendárního rejdařského magnáta Athina Onassisová se v sobotu vdala za brazilskou hvězdu jezdeckých soutěží během honosného obřadu...

Výběr článků

Načítám