Hlavní obsah

Pětapadesátiletá Němka porodila třinácté dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Pětapadesátiletá Berlíňanka Annegret Raunigková porodila 13. dítě. Informoval o tom německý bulvární deník Bild. Holčička Leila přišla na svět přirozenou cestou a je zdravá.

Článek

"Sama jsem byla překvapená, dítě jsem nečekala, dověděla jsem se o něm v jedenáctém týdnu těhotenství ," svěřila se žena německému listu.

"Leila přišla na svět zcela přirozeně, stejně jako ostatní má děťátka," uvedla profesorka angličtiny a španělštiny, která měla první dítě v 19 letech a nikdy nemusela rodit císařským řezem.

Ředitel porodnice Joachim Dudenhausen prohlásil, že porod miminka v 55 letech je "statisticky zázrak". "Nejstarší rodička, na kterou si vzpomínám, měla 52 let a musela podstoupit hormonální léčbu," uvedl lékař.

Podle Bildu nemají všechny děti rozvedené padesátnice, která je prý nejstarší německou rodičkou, stejného otce. Raunigková dosud vychovává šest svých dětí, z nichž nejstaršímu je 16 let.

"Nejdřív jsem chtěla pouze jedno dítě. Všechno se nedá naplánovat, život přináší překvapení. A já příliš neplánuji, jsem spíš spontánní. A děti mě udržují mladou," prozradila Němka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám