Hlavní obsah

Miss Earth vyhrála Venezuelanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANILA

Titul Miss Earth 2005 získala v neděli večer dvaadvacetiletá Alexandra Braunová z Venezuely. Další ocenění dostaly také reprezentantky Dominikánské republiky, Srbska a Černé hory a Polska. Češka Zuzana Štěpanovská se na soutěži ve filipínské Manile umístila v první šestnáctce.

Článek

"Jsem velmi šťastná, je to úžasné, vůbec jsem postup mezi nejlepší nečekala. Považuji to za svůj osobní úspěch. Potěšilo mě také, že tahle soutěž úzce souvisí s ochranou životního prostředí a že jsem mohla být u toho," řekla Zuzana Štěpanovská.

Braunová získala šek na 20 tisíc dolarů (přibližně 500 tisíc korun), dívky na dalších třech místech dostaly každá 2 tisíce dolarů (asi 50 tis. Kč). Novopečené královně krásy pogratulovala loňská vítězka soutěže Priscilla Mereillesová.

Devatenáctiletá Amell Santanaová z Dominikánské republiky získala titul Miss Earth Vzduch, o rok mladší Jovana Marjanovičová ze Srbska a Černé hory titul Miss Earth Oheň a Polka Katarina Borowiczová (20) titul Miss Earth Voda.

Soutěž je zaměřena ekologicky. Všechny čtyři vítězky měly porotě odpovědět na záludnou otázku: Kdybyste měla zachránit vodu nebo vzduch, kterou možnost byset zvolila a proč?

Braunová by si vybrala vzduch, protože umožňuje dýchat a dává život, hned však doplnila, že voda je k životu rovněž nezbytná. Dívka z Dominikánské republiky by si mezi vodou a vzduchem nevybrala.

"Země nemůže být ani bez vody, ani bez vzduchu, abychom přežili, potřebujeme obojí," vysvětlila. Stejně se zachovala i Polka, která se nerozhodla. Srbka by si vybrala vodu.

Klání se letos zúčastnilo osmdesát kandidátek.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: kandidátky na Miss Earth v plavkách

Dívky, které se letos účastní soutěže krásy Miss Earth, se ve středu představily ve filipínské Manile, kde se klání koná. Vítězka má šířit povědomí o ochraně...

Výběr článků

Načítám