Hlavní obsah

Nová Miss International je z Filipín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Novou Miss International byla v Japonsku zvolena dvaadvacetiletá Filipínka Lara Quigamanová. Po šestadvaceti dlouhých letech tak poputuje titul na Filipíny. Klání o korunku se letos zúčastnilo dvaapadesát dívek z celého světa.

Článek

Na druhém místě skončila reprezentantka Dominikánské republiky Yadira Gearaová, třetí je dívka z Finska Susanna Laineová. Naše zástupkyně Petra Macháčková se na předních pozicích neumístila.

Když vítězka při finále slyšela své jméno, radostí vykřikla. Je teprve čtvrtou Filipínkou v historii soutěže, která titul Miss International vybojovala. Naposledy jej získala v roce 1979 Melanie Marwuezová. Před ní jej dostaly v roce 1965 Gemma Cruzová a o pět let později Aurora Pijuanová.

Svým vítězstvím se Quigamanová podle prezidentky soutěže Glorie Macapagal-Arroyové "připojila na seznam Filipínek, které vyhrály nejen díky své kráse, ale také inteligenci, šarmu a půvabu".

Quigamanová se stala královnou krásy jen čtyři měsíce po tragické rodinné události. Její otec v květnu zemřel v Londýně při autonehodě. Ještě před smutnou událostí věřil, že jeho dcera titul vyhraje.

Quigamanová se věnuje modelingu. Ve Velké Británii vystudovala obor mediální produkce a komunikace, v dětství a dospívání chodila na školy v Bristolu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám