Hlavní obsah

Miroslav Táborský kvůli práci odsunul dovolenou

Novinky, tim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herec Miroslav Táborský, který v pokračování seriálu Místo v životě hraje Jaroslava Lukeše, otce Martiny, je stále v jednom kole. Dokonce musel posunout letošní dovolenou až na zimu. Přitom konstatoval, že má rád i moře, především Řecko.

Článek

"Pár let jsem teď u moře nebyl a docela mě to láká. Zatím nemyslím na žádnou velkou exotiku. Docel rád jezdím do Řecka. Chtěl bych se podívat i na Baleárské ostrovy."

"V Řecku mají krásné moře, mám rád i tamní lidi - v Aténách máme rodinné přátele. Je mi tam hezky, protože já sebou neumím fláknout na pláž a opalovat se. Je tam i něco k vidění. Mají tam spoustu památek, skoro na každém kroku," poznamenal herec, který se letos chystá na dovolenou do hor, kde si s rodinou zalyžuje.

V létě ho kromě moře láká i příjemné posezení s přáteli. "Kdybych si mohl vybrat, v létě bych jel na chalupu tchánovu či tatínkovu, kde bych vyrazil na výlet na kole, vykoupal bych se a pak ugriloval dobrou večeři. Poseděl bych u vína a popovídal si," popsal.

Topinky chroupat nemusel

Táborský v seriálu Místo v životě naváže na postavu Lukeše. O roli tvrdí, že v ní našel spojitost se svým skutečným životem. "Hrál jsem postavu, která se přistěhovala do nového domu, byl to člověk, který to přehnal, osud mu nahrál tak, že pak měl co dělat, aby to všechno stíhal splácet. Já si dělám legraci, že jsem si ve stejné době vlastně na sebe upletl stejný bič," svěřil se.

"Nedopadl jsem teda až tak drasticky, že jsme nemuseli jíst topinky, v životě to dopadlo trochu lépe. Každý, kdo se do podobné situace dostal, ví, že vše je dražší, než si původně myslel, vše je malinko jinak. Mám pocit, že té postavě ex post daleko více rozumím," doplnil Táborský, který je přesvědčen, že správné místo v životě musí každý hledat denně.

"Člověk ho musí hledat každý den jakoby znova. Měl by si na konci dne říct, jestli byl opravdu dobrý. Já jsem ho našel i nenašel. Mám práci, kterou jsem chtěl vždycky hodně dělat a která mě baví. Mám rodinu, která mě taky baví. K tomu počítám zdraví. Pak bych se chtěl možná někdy méně honit, ale to už v sobě obnáší samotná práce," uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám