Hlavní obsah

Na Polívkově farmě letos hon na klauny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Recesistický hon na klauny připravuje na poslední červencový víkend na své farmě v Olšanech na Vyškovsku herec a valašský král Bolek Polívka. Klání v kuriózních disciplínách a netradiční zábavné akce začal pro své příznivce pořádat o prázdninách před 12 lety. I letos bude setkání doplněno o četné koncerty, výstavy a další klání.

Článek

Do připravované akce nazvané Valašský hon s výřadem se zapojí nejen přátelé Polívky z řad herců-komiků, ale i široká veřejnost. Návštěvníci si budou moci některého z přibližně deseti oblíbených klaunů odlovit. Lidé se stanou lovci, vytvoří v terénu rojnici a pustí se s maketami pušek po stopě prchajících klaunů.

"Žádný opravdový výstřel samozřejmě nepadne. Tečku za honem udělá takzvaný výřad. Dobře jej znají myslivci. Při výřadu je na jednu hromadu poskládána odlovená kořist," prozradil dnes ČTK k akci jeden z jejich organizátorů Luděk Horáček. Mezi účastníky honu bude podle něj nejen Polívka, ale také jeho dva asistenti Baryn a Frety, pravděpodobně se zapojí i herec Jiří Pecha.

Maratón kuriózních olšanských klání kdysi odstartovala soutěž v chytání much. Později k oblíbeným patřila také soutěž v házení flinty do žita nebo ve hře na pilu. Loni se konala soutěž v jízdě na plyšových koních a předloni se Polívka pokusil vyletět v dřevěné raketě na Měsíc, kde chtěl založit švestkový sad.

Letošní recesistická akce se uskuteční 30. července. Zpestří ji vystoupení Olympiku, skupiny Čankišou nebo zpěváka Vladimíra Mišíka se skupinou Etc. Na farmě se bude promítat i nový snímek režiséra Tomáše Vorla Skřítek, v němž si zahrál jednu z hlavních rolí i Polívka. Milovníky zvířat potěší výstava chrtů a na hercově farmě si dají dostaveníčko odborníci zabývající se životem a dílem známého českého všeuměla Járy Cimrmana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám