Hlavní obsah

U nizozemské herečky našli větší množství drog. Trénovala jsem na roli, hájí se

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiatřicetiletá nizozemská herečka Imanuelle Grivesová byla zatčena na belgickém tanečním festivalu Tomorrowland poté, co u ní policisté našli větší množství drog. Možná víc než zatčení samotné však vzbudilo rozruch vysvětlení, proč měla Grivesová drogy u sebe.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Belgičtí policisté u herečky během běžné kontroly našli větší množství drog. V bytě, kde byla během festivalu ubytována, pak policisté nalezli více než 20 gramů kokainu, 100 pilulek extáze a ketamin. Informoval o tom britský Guardian.

Státní zástupkyně Stéphanie Choméová uvedla, že ketamin a extáze byly v takovém množství, že jediným vysvětlením, proč by jich měla mít herečka tolik při sobě, je jejich prodej.

Imanuelle Grivesová

V pondělí se herečka objevila před belgickým soudem při předběžném slyšení. Čelí podezření z držení omamných a psychotropních látek za účelem prodeje.

Herečka si uvědomuje, že to byla hloupost

Její advokát ovšem přišel s nevídaným vysvětlením. Podle Grivesové šlo prý o „experiment”, kdy si kvůli nové roli v chystaném televizním seriálu chtěla vyzkoušet, jaké to je prodávat drogy. „Nejdřív jsem tomu nevěřil,“ připustil advokát pro belgický deník De Morgen.

Program, kde měla nizozemská herečka tyto zkušenosti zúročit, však advokát nejmenoval.

„Teď si uvědomuje, že to byla velká hloupost,“ uvedl advokát s tím, že doufá, že soudce shledá její verzi příběhu pravdivou a případ dopadne lépe, než se to teď jeví. Dodal, že se kauza liší od běžných deliktů drogových dealerů a lidí na drogách závislých.

Herečka, který je v Nizozemsku známá především díky populárnímu seriálu Policisté z Maastrichtu (Flikken Maastricht), se před soudem opět objeví tento pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám