Hlavní obsah

Muž vylezl bez jištění na londýnský mrakodrap vysoký 310 metrů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnští policisté měli v pondělí brzy ráno napilno, když museli zasahovat u nejvyššího londýnského mrakodrapu The Shard (Střep). Neznámý muž šplhal bez jakéhokoliv jištění po jeho hraně.

Foto: Profimedia.cz

The Shard (ilustrační foto)

Článek

Policisty zavolali k budově svědci, kteří si muže bez nervů a pudu sebezáchovy všimli kolem čtvrt na šest ráno místního času. Na scénu se brzy dostavily dva policejní a dva záchranářské vozy.

Muži se povedlo vyšplhat až do posledního pětadevadesátého patra. Tam na něj už čekali muži v uniformách. „Muž vešel do budovy a tam si s ním policisté promluvili. Zatčen nebyl,“ oznámila policie v krátkém prohlášení.

Londýnský mrakodrap The Shard měří 310 metrů a má 95 pater. Je nejvyšší budovou ve Velké Británii a čtvrtou nejvyšší budovou v Evropě. Ve spodní části se nachází kanceláře, ve vyšších patrech je hotel a nad nimi jsou umístěny luxusní byty. Nejvyšší patra pak slouží i jako turistická vyhlídka.

Stavba mrakodrapu začala v roce 2009 a o tři roky později byl dokončen. Neznámý muž není prvním, kdo se vydal na stěnu nejvyšší londýnské budovy. V roce 2017 jeden youtuber vyšplhal z vyhlídkového ochozu na samotný vrchol mrakodrapu, v roce 2013 na stěnu vyšplhala skupina aktivistů z Greenpeace na protest proti těžbě ropy v Arktidě.

Reklama

Výběr článků

Načítám