Hlavní obsah

Stařenka oslavila sté narozeniny, za dlouhověkost vděčí párkům v těstíčku

Novinky, nčs

Dožít se sta let se rozhodně nepovede každému. Mohlo by se zdát, že za kouzlem dlouhověkosti stojí zdravý životní styl, správná životospráva či sportování. Britka Mary Emersonová však má jiný recept, kterým jsou párky v těstíčku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak sama dvojnásobná prababička říká, dlouhověkosti pomohly její milované párky v těstíčku, které sama po většinu života pekla. Poté, co zestárla, již pro svoji oblíbenou pochoutku chodí do pekárny.

„Pekla jsem je celý život, všichni je milovali. Pořád ráda peču, ale už k tomu potřebuji drobnou pomoc. Obzvlášť o Vánocích ráda peču se svojí vnučkou,” naznačuje stařenka, že i přes svůj horší zrak na pečení stále nezanevřela.

„Myslím, že pečení párků a pozitivní přístup k životu jsou tím důvodem, proč tu i po sto letech jsem,” říká Emersonová žijící v hrabství Essex.

Lékaři se mýlili

Přitom, když se Emersonová společně se sestrou v roce 1919 předčasně narodila, nevypadalo to, že by se obě dvojčata měla dožít vysokého věku. Lékaři se tehdy však pořádně spletli, protože vitální stařenka právě oslavila sté narozeniny. Její sestra tragicky zahynula v roce 1981.

Od roku 1976, kdy Emersonové zemřel manžel, žije sama a podle její rodiny je i ve svých 100 letech, kterých se dožila poslední červnový den, stále soběstačná. Stálou zákaznici z místní pekárny ocenil i majitel podniku, který pro oslavenkyni připravil speciální přání sestavené z čeho jiného, než z párků v těstíčku.

Reklama

Výběr článků

Načítám