Hlavní obsah

Žena si stěžovala na bolest ucha. Našli jí v něm živou ještěrku

Novinky, mšv

Překvapivý nález objevila lékařka z nemocnice v Bangkoku. Když za ní přišla jistá žena, která si stěžovala na bolest v uchu, zřejmě ani jednu z nich nenapadlo, že ve sluchovém orgánu objeví žijící ještěrku. Přestože se podařilo plaza vyjmout neporaněného, lámou si lékaři hlavu s tím, jak se mohl do úzké ušní trubice vůbec dostat, napsal server International Business Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ženu si vzala k prohlídce lékařka Varanya Ngathaveeová a nálezem byla skutečně překvapená. Při zkoumání zvukovodu zahlédla, že se v uchu něco hýbe, což jí přišlo znepokojivé. Vzala si proto pinzetu a s její pomocí ještěrku vytáhla. Navíc zcela neporušenou a velmi živou.

Šokovaná lékařka si nález musela vyfotit. „Tohle byl můj poslední dnešní případ. Jsem vážně zmatená. Jak se mohla tak velká ještěrka dostat do malé ušní dírky?“ okomentovala fotografii, kterou vyvěsila na Facebook. Ukázalo se, že jde o druh plaza, který se v Thajsku vyskytuje zcela běžně, často právě jako nezvaný host v domácnostech.

Ngathaveeová uvedla, že ženino ucho bylo řádně vyšetřeno a vyčištěno a nezůstal v něm ani ještěrčí ocásek. Nemění to ale nic na tom, že byl nález překvapivý i pro další lékaře v nemocnici a zřejmě jim ještě dlouho nedá spát.

Reklama

Výběr článků

Načítám