Hlavní obsah

Najatý vrah úkol v Madridu nesplnil, klientka si šla stěžovat na policii

Novinky, tcs

Kuriózní návštěvu měli v polovině června na policejním ředitelství v Madridu. Přišla tam 52letá žena v doprovodu 20leté dcery a oznámila jim, že chce obvinit z podvodu muže, kterého si za 7000 eur (zhruba 178 tisíc korun) najala, aby zavraždil jejího partnera. Ve čtvrtek o tom s odvoláním na tiskové prohlášení policie informovala španělská tisková agentura EFE.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celý bizarní příběh se započal v březnu. Tehdy si žena, jejíž jméno úřady nezveřejnily, postěžovala své dceři, že ji její partner podvedl a vymámil z ní částku okolo 60 tisíc eur (zhruba 1,5 milionu korun).

Dcera si o potížích matky promluvila se svým 29letým přítelem, který jí navrhl, že ženám pomůže problém za 7000 eur vyřešit. Dceři i matce přitom namluvil, že je agentem španělské rozvědky CNI.

Aby je přesvědčil, ukázal jim padělané doklady a životopis, ve kterém stálo, že je expertem na střelné zbraně, bojová umění a se specializací na zneškodňování cílů a výslechy. K tomu měl být expertem na jazyky, podle falešných dokumentů jich měl ovládat 22, včetně bengálštiny a havajštiny.

Falešný agent mohl podvádět už předtím

Údajný agent ženám navrhl, že zařídí podvodníkovu vraždu. Aby ženy nepřišly zkrátka, následně rozprodá jeho orgány a z utržených peněz jim vrátí oněch 60 tisíc eur. Ženy s plánem souhlasily a zaplatily dohodnutou částku.

Jenže týdny plynuly a matčin partner byl stále živý a zdravý. Ženám nakonec došla trpělivost a v pátek 14. června šly na policii. Na místě byly zatčeny, falešného agenta zpravodajské služby pak zatkli policisté nedlouho poté. Našli u něj falešné listiny, které měly působit dojmem tajných dokumentů zpravodajské služby. Na jedné z nich byl popsán i plán vraždy, jako by to byla tajná operace.

Všichni tři zadržení Španělé doposud neměli záznam v trestním rejstříku. Policejní vyšetřování je nyní v plném proudu, vyšetřovatelé prověřují i možnost, že falešný agent se dopustil podvodu už předtím.

Reklama

Výběr článků

Načítám