Hlavní obsah

Muž v Británii vyloupil banku ozbrojený banánem

Novinky, jdu

S nezvyklou zbraní se rozhodl vyloupit v britském městě Bournemouth banku muž, který místní pracovnici ohrožoval banánem zabaleným do igelitové tašky. Nakonec si z pobočky odnesl 1100 liber (přes 31 tisíc korun). Z lupu se však moc dlouho neradoval, sám se krátce poté přihlásil na policii. Soud ho teď poslal na 14 měsíců do vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do pobočky britské banky Barclays v městě Bournemouth na jihu Anglie se padesátiletý James Vonderedell vydal ozbrojen banánem zabaleným v oranžové igelitové tašce koncem března.

Podle policie vstoupil do banky a rovnou přistoupit k jedné z přepážek. Imitaci zbraně pak namířil na pokladní a řekl: „Toto je ozbrojené přepadení, dej sem hotovost.“

Z banky si odnesl lup v hodnotě 1100 liber (přes 31 tisíc korun) v 20 librových bankovkách.

Za nezvykle provedenou loupež ho soud v pondělí odsoudil na čtrnáct měsíců do vězení, k mírnému trestu mu dopomohlo to, že se sám krátce poté přihlásil na policii.

„I když se obviněný brzy nato sám přiznal a peníze se povedlo vrátit, pro dotyčnou pokladní to musel být velmi nepříjemný zážitek,“ komentoval verdikt soudu detektiv Andy Hale z bournemouthské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám