Hlavní obsah

Přišel, viděl, otevřel. Muž se dostal na první pokus do trezoru, který odolával 40 let

Novinky, nčs

Jako opařený zůstal stát Kanaďan Stephen Mills, když při návštěvě muzea v Albertě otevřel na první pokus trezor, který se nepovedlo otevřít od konce sedmdesátých let minulého století. Bohužel, Mills se nedostal k žádnému pohádkovému bohatství. Uvnitř trezoru se nacházel jen objednávkový blok z restaurace a účtenky, napsal server Sky News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mills přišel minulý měsíc společně se svojí rodinou na návštěvu do albertského muzea s cílem prohlédnout si tamní pamětihodnosti, když narazil na zamčený trezor. Rozhodl se jej z legrace otevřít. Nutno poznamenat, že před Millsem to zkoušelo již mnoho lidí, muzeum se dokonce pokoušelo kontaktovat pracovníky hotelu, který na začátku devadesátých let bezmála tunový sejf muzeu věnoval. Avšak bez úspěchu.

Číselný kód, kterým byl trezor zabezpečen, obsahoval tři čísla. Mills na první pokus vyzkoušel kombinaci 20-40-60 a byl úspěšný. V trezoru zarachotilo, ze zámku vyletěl prach a překvapený hrdina se nestačil divit.

„Zůstali jsme s celou rodinou v šoku, hlavně děti měly radost, že jsme za hrdiny, kterým se podařilo prolomit heslo,“ komentoval zážitek Mills.

Bohužel na kanadskou rodinu žádný poklad v trezoru nečekal. „Uvnitř byly pouze nějaké účtenky a objednávkový blok z restaurace, na kterém byl houbový hamburger a krabička cigaret,“ prozradil obsah trezoru Mills. Přestože se tak nemohl radovat z bohatství, minimálně u svých dětí byl za hrdinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám