Hlavní obsah

Řidič ujel policistům, pak si na tísňové lince stěžoval na jejich neschopnost

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S tak drzým řidičem se floridští policisté z okresu St. Johns patrně ještě nesetkali. Devatenáctiletý Nicholas Jones nejprve ujel kontrole, aby si posléze stěžoval na lince 911. „Za co vás platíme?“ rozčiloval se. Pýcha ale, jak známo, předchází pád. Díky tomuto hovoru ho mohli policisté vysledovat a zatknout.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ drzého mladíka se odehrál 4. května poblíž města Jacksonville, teprve minulý týden o něm ovšem informoval s odvoláním na floridské policisty místní list Florida Times-Union.

Jeden z floridských policistů zastavil Jonesovo auto a chtěl řidiče zkontrolovat. Když se ale přiblížil k jeho vozu, šlápl mladík na plyn a ujel.

Asi o hodinu později zvedl jeden z dispečerů tísňové linky 911 další hovor. Jeho přepis list Florida Times-Union zveřejnil. „Ujel jsem zhruba před hodinou jednomu policajtovi. Za co vás, chlapi, platíme? Cestou jsem minul asi čtyři hlídky,“ stěžoval si překvapenému operátorovi Jones.

Foto: St. Johns Police

Nicholas Jones

„Aha. Teď chcete znát toho policistu, nebo o co vám jde?“ nechápal stále dispečer. „Jde mi o to,“ pokračoval Jones, „že předpokládám, že mě dal do hlášení... musel si určitě všimnout mé poznávačky. Jenže projel jsem kolem čtyř policistů a nic. Co tam děláte?“ Dispečer zvolil opatrnou odpověď. „Pracujeme na mnoha hlášeních, pane.“

Drzý uprchlík byl v podmínce

Co však Jones nevěděl, bylo to, že policista si jeho značku zapsat nestihl. Když Jonese zatýkali, vysvětlili mu policisté, že se jim ho povedlo vystopovat díky hovoru na linku 911.

„To je vtipný. Takže jsem se udal sám?“ reagoval podle policejní zprávy muž, když nastupoval s pouty na rukou do policejního vozu.

Jones byl obviněn z bezohledné jízdy, útěku před policií, zneužití linky 911 a porušení podmínky. Kvůli čemu měl podmíněný trest, policie neupřesnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám