Hlavní obsah

Pilot stíhačky nakreslil na oblohu pánské přirození. Jenom náhoda, tvrdí letectvo

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během cvičení amerických letců v Arizoně došlo k situaci, kdy po jednom z manévrů na obloze zůstal obrazec připomínající nákres pánského přirození. Ačkoliv se nejedná o první případ, letectvo tentokrát uvedlo, že to byla pouhá náhoda.

Foto: Profimedia.cz

Stíhačka F-35. Ilustrační foto

Článek

Během úterního cvičení letců ve stíhačkách F-35 vytvořil jeden ze strojů nelichotivou stopu, která připomínala něco, co podle armády rozhodně nebylo úmyslem. Vzduchová stopa se však okamžitě stala hitem sociálních sítí.

Na rozdíl od předchozích incidentů, kdy letouny na obloze vytvořily obscénní obrazce, tentokrát letectvo trvá na tom, že to byla pouhá shoda okolností. V minulosti letectvo úmyslné nákresy pilotů odsoudilo.

„Viděli jsme fotografie, které kolují od úterního cvičení internetem. Vedení přezkoumalo záběry z inkriminovaného cvičení a neshledalo žádné manévry, které by nesouvisely se cvičením. Během letu nedošlo k žádnému nevhodnému chování. Vytvoření takové stopy za letadlem byl důsledek náhody,” řekl ve čtvrtek mluvčí základny Luke Air, kde se cvičení konalo.

Právě letouny F-35 jsou oblíbeným strojem amerického prezidenta Donalda Trumpa, který je označil kvůli jejich obtížnému pozorování na radarech za „neviditelné”.

Reklama

Výběr článků

Načítám