Hlavní obsah

Dojemné setkání: Slonice se po 35 letech shledala se svým bývalým ošetřovatelem

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neunkirchen

V německé Neunkircher Zoo došlo k emotivnímu setkání. Za slonicí Kirsty se přišel po 35 letech podívat její někdejší ošetřovatel, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dojemné setkání slonice Kirsty a jejího bývalého ošetřovateleVideo: Reuters

 
Článek

O slonech se traduje, že mají výbornou paměť. A zřejmě tomu tak opravdu je. Když se totiž Kirsty v půlce dubna setkala s Peterem Adamsonem, který se o ni kdysi staral, vypadalo to, že ho i po těch letech poznává. Nechala si od něj láskyplně foukat do chobotu a naslouchala jeho hlasu.

Dnes dvaapadesátiletá slonice žije v zoologické zahradě v Neunkirchenu. V 70. a 80. letech minulého století však bydlela v Calderpark Zoo ve skotském Glasgow, kde ji měl na starosti právě Adamson.

Přemýšlel jsem o rčení, že sloni nikdy nezapomínají, teď jsem se ale přesvědčil, že to tak je.
Peter Adamson

Ten přijel do Německa navštívit své přátele a přitom zjistil, že jeho bývalá svěřenkyně stále žije a těší se dobrému zdraví.

„Rád bych poděkoval všem mým novým přátelům ze zoo, že mou návštěvu proměnili v pozoruhodný zážitek. Přemýšlel jsem o rčení, že sloni nikdy nezapomínají, teď jsem se ale přesvědčil, že to tak je, “ napsal Adamson po návštěvě e-mailem do zoo s tím, že to pro něj byl velmi emocionální okamžik.

Reklama

Výběr článků

Načítám