Hlavní obsah

V krabicích od sušenek objevili na filipínském letišti 757 tarantulí

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěkně zabalené krabice od sušenek a ovesných vloček na první pohled nevzbuzovaly v zásilkovém skladu nedaleko filipínského letiště v Manile žádné zvláštní podezření. Když je však pracovníci celní správy prozkoumali detailněji a podívali se pod víko, nestačili se divit. Z Polska přicestovalo poštou na Filipíny 757 živých tarantulí, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Celníci zadrželi pašované pavouky

Článek

Po zjištění obsahu zásilky byl v pondělí zadržen Filipínec Jesse Camaro, který tvrdil celníkům, že se jedná o sběratelské kousky. Nyní mu hrozí kromě pokuty v řádu tisíců dolarů až šest let vězení.

Zásilka byla podle úřadů zaslána z Polska od jistého Wojciecha Pakasze a byla adresována právě Camarovi.

Menší tarantule byly umístěny do plastových lahviček, které byly propíchané, aby měli jedovatí pavouci zajištěn přístup vzduchu. Větší jedinci cestovali v průhledných krabičkách. Celkem bylo napočítáno 757 tarantulí, jež byly předány příslušným úřadům.

Foto: Profimedia.cz

Pavouci cestovali v plastových krabicích

Nejen pavouci

Hodnota zásilky byla odhadnuta na přibližně šest tisíc dolarů, tedy asi 137 tisíc korun. Filipínské zákony nedovolují bez povolení obchod, držení či sbírání některých pavouků. Mezi pavoučími nadšenci jsou však jedovatí členovci populární.

Od roku 2018 v Manile celní úředníci zadrželi 2152 zvířat, která se navzdory hrozbám pokut a vězení pokoušeli lidé převézt. Pod rukama tak celníkům prošli gekoni, chameleoni, agamy a v letošním roce už také želvy.

Reklama

Výběr článků

Načítám