Hlavní obsah

Rypouš se uvelebil na pláži a ihned se stal středem pozornosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednu z pláží v jihoafrickém Kapském Městě zavítala vzácná návštěva. Zřejmě až z Antarktidy se tam dostal rypouš sloní, který si teď z pláže udělal svou novou dočasnou základnu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na pláži v Kapském městě se usadil rypoušVideo: Reuters

 
Článek

Rypouš sloní, který je největším ploutvonožcem na světě a může vážit až několik tun, se usadil na pláži Fish Hoek nacházející se na jižním okraji jihoafrické metropole.

Není to poprvé, co se tento jedinec objevil na některé z pláží Kapského Města. Pravidelně se tam vyskytuje už od roku 2014, jak zjistili vědci, kteří ho označkovali a dali mu jméno Buffel.

„Rypouši jsou v Jihoafrické republice vzácní, nevidíte je tu moc často. Tenhle se objevuje nečekaně na různých plážích ve městě. Loni strávil tři měsíce na ostrově Duiker,“ citovala agentura Reuters Joshuu Olsaewského ze Stellenboschovy univerzity.

Buffel momentálně líná, srst se mu obnoví zhruba během jednoho měsíce. Většinu tohoto času stráví na pláži, občas se jen zchladí ve vodě.

Několikametrový rypouš se okamžitě stal místní atrakcí, prohlédnout si ho chodí řada místních i turistů. Většinou líně leží a nenechá se vyrušit, ale pokud se někdo dostane moc blízko, dá mu jasně najevo, že se mu to nelíbí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám