Hlavní obsah

Někdo hraje na kytaru, někdo na bramboru. Číňan vyrábí nástroje z běžných věcí

Novinky, nčs

Na hudební nástroj umí hrát kdekdo, ale zahrát melodii na bramboru, mrkev nebo řídítka? Dvaatřicetiletý Číňan Shi Qichao to zvládne. Talentovaný muž na zveřejněných záběrech ukazuje, že je schopný vyrobit hudební nástroj prakticky z čehokoliv. Video z jeho práce zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muzikant vyrábí hudební nástroje z předmětů denní potřebyVideo: Reuters

 
Článek

Muž se na videu nejdříve vrátil do vánoční atmosféry a na cyklistické zvonky, jejichž seskupení pojmenoval Pai Ling, zahrál koledu. Tím však s jízdním kolem neskončil. Z řídítek vytvořil flétnu a stejně tak ze zadního nosiče.

Další nástroje v arzenálu svérázného umělce by se daly označit za „bio nástroje“. Brambora či mrkev se během chvíle v rukou Číňana mění na originální předměty, a kromě manuální zručnosti je vidět, že muž má i hudební talent.

„Vyrobím nástroj z brambor, okurky, ředkviček, tykví, ale také z nábytku, světel nebo třeba z láhve od sójové omáčky,“ říká o sobě hudební vynálezce.

Touží po patentech

Výroba nástrojů z netradičních věcí není nic jednoduchého. „Někdy mi trvá celé dny, abych nástroj vyrobil tak přesně, aby byl zvuk čistý. Rovněž k tomu potřebuji ticho,“ popisuje výrobu Qichao, jenž výrobu zatím považuje za koníček.

„Jednou bych ale rád získal na svoje nástroje patenty, abych mohl vyrábět další a další a sdílet je s ostatními,“ dodává muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám