Hlavní obsah

Autobusák zastavil dopravu kvůli kotěti, toho se ujal projíždějící motorkář

Novinky, zkr
Manila

Štěstí v neštěstí mělo kotě, které se zatoulalo na mnohaproudovou silnici na Filipínách. Od jisté smrti ho zachránil řidič autobusu, který neváhal na rušné komunikaci zastavit provoz. A když zvíře odnesl na travnatý dělicí pás, přibrzdil u něj projíždějící motorkář a kotě si odvezl domů, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič autobusu a motorkář zachránili kotě zatoulané na rušné silniciVideo: AP

 
Článek

Malý kocourek uvízl na silnici v Manile 3. prosince. Těsně kolem něj projela řada vozidel; jako zázrakem ho žádné z nich nepřejelo. Zachránit ho přišel až řidič autobusu, který vůz i s cestujícími zastavil a kotě položil na trávu na prostředním dělicím pásu.

Tam by ale kocourek asi dlouho nevydržel a hrozilo, že se vrátí zpět pod kola aut. „Autobusákovi to zřejmě nedošlo. Ale odvedl dobrou práci. Zastavil dopravu, aby kočku zachránil. Já už jsem to jen dokončil a zajistil jsem, aby se dostala do bezpečného domova,“ popsal třicetiletý motocyklista Kristian Nabus.

Ten nejdřív s kocourkem strávil den ve své kanceláři, pak si ho odvezl domů, kde žije s několika kočkami. Nalezence pojmenoval Aerox. „Byla to moje první jízda na této motorce, která se tak jmenuje, tak jsem ho po ní pojmenoval. Myslím, že to celé byla shoda náhod.“

Reklama

Výběr článků

Načítám