Hlavní obsah

Britští rodiče chtějí, aby chůvy nepoužívaly sociální sítě

Rodiče v Británii stále častěji požadují, aby chůvy jejich dětí během hlídání nepoužívaly sociální sítě. Rozptyluje to podle nich jejich pozornost. Opatrovatelky se tak mnohdy musejí písemně zavázat, že se v pracovní době surfování na sociálních sítích zdrží, napsal deník The Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na zprostředkovatelské agentury se podle listu také obracejí rodiče, kteří žádají o starší pečovatelky, u nichž je menší pravděpodobnost, že se místo hlídání potomků budou věnovat Instagramu, Facebooku nebo Twitteru.

„Rodiče nechtějí, aby chůvy psaly přátelům nebo neustále visely na telefonu, když mají hlídat jejich děti na hřišti,“ řekla Kate Bakerová, spoluzakladatelka londýnské agentury Abbeville Nannies.

V posledních třech měsících podle ní prosadilo klauzuli o používání telefonu a internetu během služby do smlouvy 20 rodičů. Agentura dokonce zvažuje, že příslušné ustanovení se stane běžnou součástí kontraktu. Stojí v něm, že „nedovolené používání (telefonu a internetu) během pracovní doby může mít za následek varování nebo propuštění“.

Chůvy by se mohly přístupem rodičů urazit

Obdobně někteří rodiče určují, kolik času stráveného u elektronických zařízení může chůva dětem dovolit. Agentura Kensington Nannies uvedla, že i to už je obvyklá součást smluv a jejich částí týkajících se pracovních povinností.

Podle Bakerové, která se v této oblasti pohybuje už 17 let, by si ale rodiče zároveň měli dát pozor, aby chůvy svým přístupem neurazili. „Svěřujete jim to nejcennější, co máte: své děti. Chcete snad, aby si chůva myslela, že jí nedůvěřujete?“ varovala Bakerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám