Hlavní obsah

Dvacet pět let sází ta samá čísla. Teď konečně vyhrál a rovnou téměř osm miliard

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysloužilý úředník z New Yorku už čtvrt století sází pravidelně stále ta samá čísla. Letos to konečně vyšlo. Společně s jednou ženou z Iowy vyhrál v loterii Powerball jackpot a připadlo mu 343,8 milionu dolarů (zhruba 7,8 miliardy korun).

Newyorčan vyhrál Powerball Jackpot ve výši 343,8 milionu dolarůVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

V roce 1993 dostal nyní sedmašedesátiletý Robert Bailey z newyorského Harlemu tip od svého rodinného příslušníka na šest čísel, které má vsadit. Od té doby se tohoto tipu držel a pravidelně je sázel.

Vsazeno měl i v pátek 26. října, kdy bylo v jackpotu 687,6 milionu dolarů (zhruba 15,6 miliardy korun). Když si na internetu ověřoval vylosována čísla, zarazil se. „Řekl jsem si: ´To vypadá jako moje čísla´. Snažil jsem se zůstat klidný a pouštěl si nějaké filmy. Celou noc jsem ale nespal,“ prozradil šťastný výherce serveru CNN.

Bailey se rozhodl, že si peníze vybere všechny najednou, což podle regulí soutěže a po odečtení všech daní znamená, že si odnese „pouze“ 125,4 milionu (zhruba 2,85 miliardy korun). Je si prý dobře vědom rizik, která výhercům obrovských částek hrozí, a bude se snažit využít peníze co nejlépe.

Sázet ale přestat nehodlá. Výherce nejvyšší částky, která kdy byla v New Yorku vyplacena, bude podle svých slov dál zkoušet čísla, která mu před čtvrt stoletím poradil jeho příbuzný.

Reklama

Výběr článků

Načítám