Hlavní obsah

Levhart ulovil antilopu přímo ze stromu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud to jde, tráví levharti většinu času v bezpečí stromů, kam si odnášejí i ulovenou potravu. Málokdy se ale stává, aby kořist nakráčela levhartovi prakticky až pod nos, respektive pod větev, na které šelma odpočívala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Leopard se ze stromu vrhl na svou oběťVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Naši průvodci mi řekli, že něco takového lze vidět tak jednou za pět let,“ pochlubil se nadšeně autor nahrávky Phil Hankinson. Těžko říct, jak moc místní průvodci přeháněli, každopádně Hankinson byl minulou neděli v tanzanském národním parku Ruaha svědkem netradičního lovu.

Pod strom se totiž zatoulala impala, která si nevšímala křiku paviánů, kteří o levhartovi dobře věděli. Levhart malou antilopu spatřil, neslyšně se na své větvi připravil k útoku. Jakmile impala došla až ke kmeni stromu, kočkovitá šelma skočila.

Do krátkého a nelítostného boje se ještě pokusilo připojit několik paviánů, nakonec ale raději vyklidili pole. Za několik málo okamžiků impala svůj boj o život vzdala. Podle Hankinsona však trvalo ještě nejméně dobrou půl hodinu, než vydechla naposledy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám