Hlavní obsah

Keňské děti nazpívaly českou a slovenskou hymnu

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacet keňských dětí se během pouhých tří týdnů naučilo zpívat českou a slovenskou státní hymnu. Naživo ji mladí zpěváci uvedli v úterý, v čase oslav stého výročí prvního československého státu při setkání s česko-slovenskými krajany v hlavním městě Keni Nairobi.

BEZ KOMENTÁŘE: Keňské děti zpívají českou a slovenskou hymnuVideo: Facebook Jana Hajduchová

 
Článek

„Tento zážitek máme z recepce pořádané českou a slovenskou ambasádou v jednom z místních hotelů. Školu, odkud jsou zpívající děti, podporuje slovenská ambasáda v rámci rozvojové pomoci. Nápad s českou a slovenskou hymnou vznikl mezi místními Slováky tady v Nairobi. Bylo to úžasné,“ sdělila Právu Jana Hajduchová, která v Keni pracuje pro nevládní organizaci v oblasti ochrany přírody.

Poslechnout si hymnu přišly na recepci kromě diplomatů asi tři stovky hostů.

„Čechů nás tam bylo asi deset, ze Slovenska se tu sešlo téměř dvacet lidí. Byl to skutečně nádherný pocit. Velmi dojemné. Až jsme z toho slzeli. Netušila jsem, jak ty děti jsou výborné,“ přiznala Jana Hajduchová, která je autorkou videa.

Reklama

Výběr článků

Načítám