Hlavní obsah

Nejvyšší polský vrchol měl nečekaného návštěvníka, na Rysech se objevila kočka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na severozápadním vrcholu Rysů, který je s nadmořskou výškou 2499 metrů nad mořem nejvyšším bodem Polska, se objevila kočka. Komu zvíře patří a jak se na vrchol dostalo, není zřejmé, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polský horolezec našel na vrcholu 2499 metrů vysoké hory kočkuVideo: Reuters

 
Článek

Kočku na neobvyklém místě natočil a vyfotografoval horolezec Wojciech Jabczynski z polské Varšavy. Ten nevěřil vlastním očím, když klidně sedící zvíře, myjící si své packy, spatřil.

Podle Jabczynskiho byla kočka krotká. Když si rozbalil svačinu, ihned k němu prý zamířila. „Moje sýrová rolka ale nebyla na jejím jídelníčku,“ svěřil se.

Jak se kočka na vrchol dostala, není zřejmé. Polák ale jednu teorii má. „Myslím si, že přišla z nějaké malé turistické chaty umístěné o něco níž na slovenské straně hory. Je to ale pouze hypotéza,“ řekl.

Rysy jsou hora se třemi vrcholy nacházející se v Tatrách na slovensko-polské státní hranici. Severozápadní vrchol je s nadmořskou výškou 2499 metrů nad mořem nejvyšším bodem Polska.

Reklama

Výběr článků

Načítám